Колосален фалит за Виери и Броки

Полузащитникът на Лацио Кристиан Броки прекъсна празнуването на победата с 2:1 срещу Рома в столичното дерби, след като днес бе съобщено за колосалния фалит на фирмата, основана в съдружие със съименника му и бивше величие в калчото Кристиан Виери. Тяхното акционерното дружество „BFC & Co“ има дефицит от около 14 милиона евро. То се занимаваше с търговия на едро на домашни потреби, градинарски сечива, принадлежности за фитнес, електроуреди и осветителни тела. Футболните съдружници са разчитали на евтин внос от чужбина, но спадът в потребителското търсене, предизвикан от общата икономическа криза, сега ги принуждава да закрият фирмата.

Проблемът е, че акционерното дружество има непогасени задължения в размер на 10 милиона евро, от които 6 милиона са към банки. Упълномощени от съдружниците лица ще ги представляват в специалния съд по фалитите. За Виери това е втори крах, след като неотдавна фалира фирмата му „PBC Credit & Finance“. Кристиан Броки е роден през 1976 година и е израснал в юношеската школа на Милан. Дебютира като професионалист през 1995 година в третия ешелон на калчото. Под наставничеството на Чезаре Прандели допринася за връщането на Верона в серия А през 1999 година. Следват трансфери в Интер, Милан, Фиорентина (под наем) и Лацио. Има едно участие в националния отбор през 2006 година.

Кристиан Виери е роден през 1973 година в Болоня, но е австралийски гражданин. Започва с юношите на Маркони Сталиънс в Сидни през 1987 година, след което играе последователно в юношеските и младежките състави на италианските клубове Санта Лучиа, Прато и Аталанта. Дебютът му в серия А е с Торино през 1991 година. Постави своеобразен рекорд в Италия, където успя за 18 години да смени 13 клуба. Завърши кариерата си преди две години в Аталанта. Има 22 мача (11 гола) с националния младежки тим до 21 години и 49 мача (23 гола) със Скуадра адзура.

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>